• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
1

ZAPOČELA PETODNEVNA RADIONICA „PRIPREMA PROJEKATA ZA EU FONDOVE“

U Maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije započela je petodnevna radionica u sklopu programa E-misija kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, IKS iz Petrinje, S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.

Župan Damir Bajs ovom prilikom je istaknuo da je važno educirati i pripremiti predstavnike institucija i organizacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kako bi kvalitetno pripremili projekte i što više ih aplicirali na natječaje za sredstva europskih fondova te kako se ne bi oslanjali samo na domaće izvore financiranja.
Cilj ove višednevne radionice je pripremiti polaznike za prijave na natječaje koji se raspisuju za organizacije civilnoga društva i lokalne institucije iz sredstava europskih fondova. Polaznici će osim prikaza fondova koji su nam  na raspolaganju, imati priliku kroz interaktivan rad razraditi problemsku situaciju, definirati intervencijsku logiku projekta, usvojiti vještinu izrade logičkog okvira i izrade proračuna. Jedan cijeli dan posvećen je i upoznavanju zahtjeva za izradu sažetka projekta. Konačan rezultat bit će i dobro poznavanje projektnog ciklusa.
Voditeljica programa E-misija Mirela Despotović, koja će uz Mladena Đurkinjaka i Gordanu Ramač voditi petodnevnu radionicu, istaknula je kako će svi sudionici i nakon završetka radionice imati podršku u području savjetovanja i pripreme projekata za EU fondove.
Bjelovarsko-bilogorska županija podupire razvoj civilnog društva na različite načine, a također pomaže udrugama u apliciranju projekata kroz asistenciju Regionalne razvojne agencije BBŽ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a