• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
13

Završilo provođenje projekta „Zdrav za 5“

Odsjek za zaštitu okoliša Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Bjelovarsko – bilogorske županije, Policijska uprava Bjelovarsko – bilogorske iZavod za javno zdravstvo Bjelovarsko – bilogorske županijeuspješno su proveli preventivni projekt „Zdrav za 5“. Svrha projekta je prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline, kao i podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Završna manifestacija projekta „Zdrav za 5“ u Bjelovaru jeokupila škole i njihove učenici, građane te predstavnikenositelja projekta, udruge koje su sudjelovale (Foto klub Bjelovar, Likovno udruženje Bjelovar i Planinarsko društvo Bilogora) i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko – bilogorske županije. U sklopu manifestacije održane su različite aktivnosti, između ostalog i natjecanje učenika osnovnih škola u brzini i spretnosti zbrinjavanja PET ambalaže. Završna manifestacija projekta bila je kruna zajedničkog rada za koju smo svi jednako zaslužni
Nositelji projekta (Odsjek za zaštitu okoliša Bjelovarsko – bilogorske županijePolicijska uprava Bjelovarsko – bilogorska, Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko – bilogorske županije) održali su predavanja o tematskim komponentama projekta i podijelili materijale u 10 škola koje su odlučile aktivno sudjelovati u provođenju samoga projekta. Riječ je o I., II. i IV. OŠ Bjelovar, Češkoj osnovnoj školi J. A. Komenski Daruvar, OŠ Veliko Trojstvo, OŠ Rovišće, OŠ Garešnica,Gimnaziji Daruvar, Tehničkoj školi Daruvar i  Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.
U povodu Dana planeta Zemlje te su škole  na temu „Čist okoliš, zdrava budućnost“ u sklopu ovog projekta, ali i zbog ustaljene tradicije podizanja razine svijesti o važnosti zaštite okoliša i prirode, održale niz aktivnosti sa svojim učenicima. Održane su prezentacije pod naslovom Zaštita okoliša i prirode, provedene razredne akcije čišćenja okoliša,prikupljan je stari papir, električni i elektronički otpad, uređenje školskog okoliša, izrađeni su plakati i panoiekoloških kartica, učenici suposjetili biopročišćivač voda u Velikom Trojstvu i održana je akcija prebrojavanja kockavice na lokalitetu Jasenovača… Organizaciju većeg dijela aktivnosti preuzeo je Odsjek za zaštitu okoliša Bjelovarsko – bilogorske županijekojemu je voditelj Mirko Dragičević.
Provedba projekta rezultirala je uspostavljanjem dobre suradnje između škola i nositelja projekta „Zdrav za 5“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a