• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Srpanj
18

ŽUPAN BAJS I SURADNICI NA SASTANKU S MINISTROM PRAVOSUĐA MILJENIĆEM


Župan Bajs sa suradnicima je u ministarstvu pravosuđa imao radni sastanak s Ministrom Miljenićem i njegovom pomoćnicom Sanjom Nolom.
Na sastanku je bilo riječi o projektu nadležnosti sudova u Republici Hrvatskoj i državnih odvjetništva  s prijedlogom zakona koji je u proceduri koji  u značajnoj mjeri povećava nadležnost tih pravosudnih institucija sa sjedištem u Bjelovaru.
Na radnom sastanku razgovaralo se o mogućnosti početka gradnje zgrade Trgovačkog suda sa smještajem Prekršajnog suda i Državnog odvjetništva te je naznačeno da će Ministarstvo pravosuđa razmotriti mogućnost bilo uvrštenja u državni proračun za programe za naredne godine odnosno razmotriti da li će se  navedeni projekt uvrstiti u program javno-privatnog partnerstva sa drugim sudovima  što je ministarstvu na raspolaganju.
Župan Bajs pozvao je ministra u radni posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te naveo i niz drugih hitnih radova  u koji se županija sprema uključiti a koji prvenstveno uključuju poslove sanacije prostora.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a