• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
2

ŽUPAN BAJS PRIMIO PREDSTAVNIKE VATROGASNE ZAJEDNICE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Povodom Dana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan Damir Bajs primio je predstavnike Operativnog stožera i Izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija pri samom je vrhu Republike Hrvatske što se tiče broja vatrogasaca, dobrovoljnih vatrogasnih društava i aktivnih sastava. To pokazuje i duboko ukorijenjena tradicija vatrogastva na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja broji ukupno 176 vatrogasnih društava. U Dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području naše županije ima ukupno 10560 članova dobrovoljnih vatrogasaca.
„Na nama u županiji je da napravimo sve što je moguće kako bi podupirali vatrogasce i DVD-ove u obavljanju njihovih zadaća“ – rekao je župan Bajs te istaknuo kako će vatrogastvu u budućnosti dati veći značaj. Također je istaknuo kako unatoč ljudima koji vrijedno rade, potrebna je i potpora zajednice, kako općina i gradova, tako i županije.
Prijemu su prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Petrić i zapovjednik Željko Jambrek sa ostalim predstavnicima Operativnog stožera i Izvršnog odbora.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a