• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
3

ŽUPAN BAJS U POSJETU LAG-u SJEVERNA BILOGORA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio je LAG Sjeverna Bilogora koji svoje sjedište ima u Općini Veliko Trojstvo.

Riječ je o Lokalnoj akcijskoj grupi koja okuplja devet općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, Kapelu, Novu Raču, Rovišće Severin, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac, Šandrovac, Veliki Grđevac i Veliku Pisanicu. Okupili su se s ciljem razvoja svog kraja, a prvenstveno kandidiranjem projekata prema Europskim fondovima. Jedan je to od načina osiguranja kvalitete života na ruralnim područjima, a samim time i preduvjet za  zadržavanje ljudi na svojim područjima.

Jedan od projekata vrijedan pola milijuna kuna već provode, a putem njega uredili su prostorije, zaposlili jednu djelatnicu i upustili se izradu Strategije koja će biti temelj za daljnje povlačenje sredstava, istaknuo je predsjednik LAG-a Sjeverna Bilogora Marijan Juranić.

Ova Lokalna akcija grupa koja povezuje devet općina s područja naše županije pokazuje da ga govorimo o Europskoj uniji ispunjavamo očekivanja kroz jedno ovakvo udruživanje. Udruživanje devet načelnika, u ovom slučaju iz četiri političke opcije, predstavljaju ukupnost društvenog života tog kraja. Naglasit ću da je konačni cilj dizanje životnog standarda, rast gospodarstva posebice poljoprivrede, a za to su potrebni i zajednički nastupi. Prvi korak je napravljen samim osnivanjem, drugi je ostvarenje sredstava iz EU fondova, a treći očekujemo. Naime, kada se ova sredstva potroše očekujemo da ćemo imati Strategiju putem koje će se moći povlačiti sredstva u većim iznosima, preko milijun i pol kuna, a ulagat će se na prostoru cijelog LAG, dakle devet naših općina, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a