• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
28

ŽUPAN BAJS URUČIO CERTIFIKATE POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA NA BJELOVARSKOJ TRŽNICI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je certifikate poljoprivrednim proizvođačima na bjelovarskoj tržnici, certifikate koji dokazuju da je proizvod koji se kod tog proizvođača kupi proizveden na njegovu imanju.

Certifikate je primilo trideset i devet proizvođača koji su se uključili u projekt certificiranja hrvatskih tržnica. Projekt je to koji se u Hrvatskoj provodi deset godina, a u Bjelovaru posljednje četiri godine. Njime je obuhvaćeno preko šesto i pedeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj.

Naša Bjelovarsko-bilogorska županija, naš kraj je poljoprivredni kraj. Ono što želimo je da poljoprivrednici našega kraja mogu prodati svoje proizvode, prvo kod sebe preko praga, a potom i na tržnici. Međutim, sada u ovoj globaliziranoj situaciji u kojoj se našla Hrvatska, posebice sada ulaskom u Europsku uniju, mnogo naših sugrađana sada želi jamstvo. Jamstvo da proizvodi koje kupuju na tržnici su proizvodi iz Hrvatske, proizvodi upravo iz tog kraja u kojem žive, istaknuo je župan Bajs, dodavši kako provedeno certificiranje kupcima to i jamči.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a