• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Travanj
14

Župan Ćačija sa suradnicima posjetio grad Garešnicu

Izgradnja industrijske zone, dječjeg vrtića, vodoopskrbne mreže, te prodaja i zakup državnog poljoprivrednog zemljišta teme su o kojima se najviše razgovaralo za vrijeme posjeta izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije gradu Garešnici.

            Prema riječima gradonačelnika Velimira Žunca grad Garešnica pokrenuo je izmjenu Prostornog plana radi proširenje poslovne zone za 55 hektara. S tim su upoznati čelnici Županije i obećali osigurati sredstva za izgradnju komunalne infrastrukture te poslovne zone. Što se tiče raspodijele državnog poljoprivrednog zemljišta, 46 hektara je u pripremi za prodaju, a više od 500 za zakup. Trenutačno u gradu Garešnici stotinu i pedesetoro predškolske djece nema riješeno čuvanje, stoga je vrtić ovome gradu prioritetno ulaganje, i već je kandidiran na natječaj jednog od fondova.  Vodstvo grada Garešnice izrazilo je zadovoljstvo izgradnjom područne škole u Velikom Pašijanu, no iskazali su i potrebu za novim školskim objektom u Kaniškoj Ivi gdje je 25 osnovnoškolaca nižih razreda.

            Izaslanstvo, u kojemu su uz župana Čačiju bili zamjenik župana Krešo Jelavić, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo Milan Biljan, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vesela Trnski, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimir Curiš i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Dominka Pretula, obišli su školsko-športsku dvoranu, izgradnja koje će biti završena do kraja ove godine, te novi pogon za obradu mesa divljači tvrtke „Finag“. 

 

BBŽ

 

BBŽ

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a