• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
29

ŽUPAN DAMIR BAJS NA OBILJEŽAVANJU DANA OPĆINE BEREK

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je na obilježavanju Dana Općine Berek i njihovog zaštitnika svetog Mihovila.

Obilježavanje Dana Općine Berek bila je prigoda i za održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća. Tom prilikom, načelnik Općine Berek Mato Tonković, pojasnio je što je sve u općini napravljeno u posljednje 23 godine, ali i naglasio kako općina bilježi pad broja stanovnika.

Prije 130 godina ova općina brojala je 9000 stanovnika, no nažalost danas nam se događa ono što i svima, a to je svake godine sve manje stanovnika. Ipak, obnovili smo i gradili komunalnu infrastrukturu, objekte društvenog značajna, a svoje aktivnosti usmjerili smo na poljoprivredu i gospodarstvo koliko god smo mogli. Također, ponosni smo na to da smo jedina općina koja u svom sastavu ima i grad, a to je Garić grad. Županija i Ministarstvo nam pomažu kako bi obnovili najosnovnije stvari turističkog dijela. Ostvarivali smo socijalni program, pomoć humanitarnim udrugama, a pažnju smo posvetili poštivanju i očuvanju povijesnih obilježja narodne baštine jer to je naša odgovornost za buduće generacije. Ostvarujemo i odgojno-obrazovni i javni život naše zajednice. Dokazali smo da se u malim sredinama može napraviti mnogo, samo treba rada strpljenja i zalaganja, ali sve to ne bi mogli ostvariti da nije bilo naše Županije koja nam je uvijek pomagala, rekao je načelnik Tonković.

Dan Općine Berek i Dan zaštitnika svetog Mihovila svim mještanima čestitao je i župan Damir Bajs. Općine su tu za dobrobit ljudima, jer kada govorimo o cestama, vodoopskrbi, domovima, pomoć ljudima, uložen je veliki napor, napor same Općine, a Županija je uvijek bila uz vas. Načelnik Tonković je dobar duh ovog kraja koji brine za sve što je bitno za mještane, od doma do škole, pa sve do nogometnog kluba. Ja mogu pohvaliti Općine jer njihova svrha je u najvećem dijelu ispunjena, pogotovo u Općini Berek. Puno toga smo zajedno napravili, a istaknut ću samo jednu stvar. Pretprošla vlada je htjela ukinuti ambulantu u Bereku, čime bi doveli u pitanje zdravstvenu zaštitu ljudi koji žive ovdje. Županija, ali i sama Općina, je uložila velike napore da sačuva ambulantu i da doktor ostane ovdje, jer nije uvijek stvar u onome što se dogodilo, već u onome što i nije, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a