• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
30

ŽUPAN DAMIR BAJS OTVORIO NOVO OBNOVLJENU PROMETNICU DONJA PETRIČKA - SAMARICA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, a u pratnji načelnika Josipa Bartolčića otvorio je novoasfaltirani prometni pravac Donja Petrička – Samarica. Prvi su to završeni radovi Županijske uprave za ceste po planu i programu za 2016. godinu.

U naselju Donja Petrička Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije izvršila je sanaciju kolnika modernom tehnikom - stojnom reciklažom, koja obuhvaća skidanje sloja reciklerom čime se dobije usitnjena masa kojoj se dodaje potrebna količina kamena i bitumena. Takva masa se kao novi asfalt polaže na posteljicu ceste. Zahvaljujući toj tehnologiji dobiva se čvrsti, konzistentan sloj ujednačene debljine i svojstava.
Riječ je o prometnici koja se po prvi puta modernizira od njene gradnje, dakle nakon četrdeset godina, mještani tog moslavačkog kraja napokon mogu odahnuti. Naime, upravo mještani su bili najveći zagovornici obnove spomenute dionice koja je u jako lošem stanju.
Duljina sanirane dionice je 2130 metara, a u sklopu modernizacije izgrađeni su  i novi cijevni propusti promjera 50cm, te uređeni odvodni putni jarci. Ukupna vrijednost ovog projekta je 1.500 000,00 kuna

Bjelovarsko-bilogorska županija preko svoje tvrtke Bjelovarsko-bilogorske vode na području Općine Ivanska nastavlja i s ulaganjima u vodoopskrbnu mrežu. Naime, u tijeku je izgradnja dionice distributivnog vodoopskrbnog cjevovoda Babinac-Gornja Petrička-Donja Petrička-Samarica. Riječ je o dionici dugoj preko 16 kilometara i vrijednoj gotovo 4 milijuna kuna. Do sada je u spomenutu dionicu uloženo oko 2 milijuna kuna.

Nakon četiri godine Županijska uprava za ceste je krenula s modernizacijom prometnica na našem području. Ovo je prvi potez u 2016. to je potez između Donje Petričke i Samarice dug 2100 metara, a ukupna vrijednost radova je oko milijun i pol kuna. To je početak na ovom potezu jer želimo spojiti ukupnost do Samarice u naredne dvije godine. nastavljamo asfaltiranja u ovoj godinu u Čazmi, Novoj Rači i na drugim područjima. Očekujemo da ćemo nadalje s našim općinama i gradovima modelom pola - pola isfinancira onaj dio prometnica koje naše lokalne samouprave smatraju najbitnijim. Time počinje jedan preokret u cestogradnji naše županije, istaknuo je župan Bajs u Donjoj Petričkoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a