• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
2

ŽUPAN DAMIR BAJS PO DRUGI PUTA OTVARA POSTUPAK PRODULJENJA UGOVORA O ZAKUPU ZAJEDNIČKIH LOVIŠTA

Na održanoj Sjednici izvršnog odbora lovačkog saveza sudjelovao je župan Damir Bajs sa suradnicima, te tom prilikom najavio je postupak produljenja ugovora o zakupu zajedničkih lovišta.

Bjelovarsko-bilogorska županija 1996. godine ustanovila je 44 zajednička lovišta koja su dana u zakup na 10 godina lovačkim udrugama isključivo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U narednom periodu je jedno lovište ukinuto, a površina dodijeljena lovozakupnicima s područja naše županije, tako da je Ugovorima o zakupu zajedničkih lovišta produljen zakup za narednih 10 godina, od 2006. do 2016. godine.
Naš kraj Bjelovarsko-bilogorske županije bogat je lovištima koja su zbog Domovinskog rata bila u lošem stanju. Međutim, Bjelovarsko-bilogorska županija je u suradnji s lovačkim udrugama kroz ovih 20 godina naša zajednička lovišta dovela u red lovišta koja su najbolja u Republici Hrvatskoj. Skrb o životinjama, o autohtonim vrstama, provođenju lovnogospodarskih osnova pridonijelo je povećanju kvalitete zajedničkih lovišta.
Shodno rezultatima koji su postignuti župan Bjelovarsko-bilogorske županije iskoristiti će po drugi puta produljenje ugovora o zakupu zajedničkih lovišta.
U 2016. godini istječe 43 ugovora o zajedničkom lovištu. Sve udruge su sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije, te su one napravile dosta u unapređenju lovstva. Stoga, nema razloga da se ne ide u produljenje ugovora. Ja kao župan po drugi puta pokrenut ću postupak za produljenje ugovora na deset godina. Osim toga, želimo da udruge budu okrenute i prema turizmu, jer želimo postići ono što smo imali prije rata. Izjavio je župan Bajs.
U zadnjih 10 godina mnogo smo učinili na podizanju standarda lovišta. To potvrđuju i naši mnogobrojni gosti koji dolaze na lovišta. Zaključio je Miroslav Čačija
Županija je u navedene mjere utrošila od 1998. godine do sada iznos od 8.750.000,00kn, dok je lovozakupnina za zajednička lovišta ukupno 313.000,00kn.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a