• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
23

ŽUPAN DAMIR BAJS POSJETIO OSNOVNU ŠKOLU SIRAČ

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs posjetio je Osnovnu školu u Siraču. Riječ je o školi koja je prije dvije godine bila u Pilot projektu- Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Svojedobno, bio je to najveći i najvrjedniji projekt škologradnje u našoj županiji.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je 1.655.344,57 kuna,a projekt obnove podrazumijevao je ulaganja u zamjenu vanjske stolarije te postavljanje nove toplinske fasadne izolacije, čime se ostvaruju značajne energetske uštede koje na godišnjoj razini iznose do čak 50%. Osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija prije nekoliko godina obnovila je krovište na školi u Siraču, a izdvojila je i 100 tisuća kuna za rekonstrukciju centralnog grijanja.

Prilikom posjeta, župan Damir Bajs i ravnateljica škole Marija Pavičić razgovarali su i o daljnjim ulaganjima u školu. To podrazumijeva opremanje škole u smislu kupnje novih stolica, garderobnih ormarića i ostalog, za što je u ovogodišnjem proračunu Bjelovarsko-bilogorska županija za škole izdvojila 1,3 milijuna kuna.  Naime, školstvo je jedan od prioriteta župana Damira Bajsa.  Stoga, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u tijeku je obnova 11 školskih zgrada ukupne vrijednosti 27 milijuna kuna.
Osim toga, Bjelovarsko- bilogorska županija ove je godine prijavila tridesetak projekata vrijednih preko 100 milijuna kuna. Na taj način energetski će biti obnovljene gotovo sve matične i područne škole u županiji. Samim time ostvarit će se velike uštede,a dio sredstava moći će se prenamijeniti u druge svrhe i podizanje standarda u našim školama.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a