• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Rujan
4

Župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio guvernera Koruške

Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa Županom Damirom Bajsom na poziv dr. Petera Kaisera, guvernera Koruške, posjetila je Klagenfurt, njihov Sajam šumarstva i drvne industrije, a ujedno je održan i radni sastanak u uredu guvernera dr. Kaisera.

Na sastanku je naznačeno kako je Koruška vrlo aktivna u asocijacijama europske unije, pritom ističe članstvo u asocijaciji Alpe Adria  te je svakako zainteresirana za suradnju s našom županijom. Također je naznačeno kako postoji veliki interes za suradnju u području gospodarstva, a posebice u drvnoj industriji, obnovljivim izvorima energije kao i u razvoju kontinentalnog turizma.

Župan Damir Bajs  naznačio  je da Bjelovarsko – bilogorska županija  ima niz partnera u europskim regijama, međutim  mogućnost da budemo dio Alpe Adria  asocijacije  nama  je zanimljiv te da ćemo nakon što dobijemo očitovanje ureda zajednice Alpe Adria otvoriti mogućnost suradnje.
Također  ćemo razmotriti mogućnost poveznice naših gospodarstava sa temama koje su naznačene bilo direktno bilo preko regionalnog pristupa.

Obzirom na činjenicu da su navedene djelatnosti naznačene za suradnju od interesa za naš kraj
te da će se suradnja sa našim predstavnicima gospodarstva i poljoprivrede razmotriti radi radnog posjeta i daljnje suradnje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a