• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Siječanj
30

ŽUPAN DAMIR BAJS U SLUŽBENOM POSJETU GRADU GAREŠNICI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs boravio je u radnom posjetu Gradu Garešnici i tom prilikom potpisao ugovor o financiranju asistenata u nastavi osnovnih i srednjih škola s područja Županije. Ugovori su potpisani s ravnateljima županijskih osnovnih i srednjih škola.

Riječ je o dvadeset i jednom asistentu u nastavi za potrebe županijskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca za koje je u županijskom proračunu osigurano četiristo tisuća kuna. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija uključila se u realizaciju projekta „Pomoćnik u nastavi“ preko mjere Zavoda za zapošljavanje Mladi za mlade – pomagači u nastavi (javni radovi). Preko navedene mjere odobren je 21 pomoćnik u nastavi za kojeg 50% troškova bruto plaće, te 50% troškova prijevoza plaća Bjelovarsko-bilogorska županija, a preostalu polovicu Zavod za zapošljavanje. Mjesečni je to izdatak za županijski proračun veći od 37 tisuća kuna, pa je u skladu s tim u proračunu za 2015. godinu osigurano 400,000,00 kuna.

Župan Bajs tijekom posjeta Garešnici potpisao je ugovor i o financijskoj potpori tamošnjoj Udruzi umirovljenika za projekt „Sretna i veselija treća dob“. Posjet Garešnici završio je sastankom župana Bajsa sa čelnicima Grada na kojemu je bilo riječi o novim mogućnostima suradnje Županije i Grada. Županu je predstavljen i tijek zajedničkog projekata navodnjavanja Kapelica- Kaniška Iva. Projekt  pokriva površinu od 440 hektara i naslanja se na novu poduzetničku zonu. Projekt su predstavili izvođači, Elektroprojekta iz Zagreba, a javilo se još nekoliko jedinica lokalne samouprave koje žele na sličan način riješiti pitanje navodnjavanja. Očekuje se da će dio novca potrebnog za realizaciju tog važnog projekta za garešnički kraj stići  iz Fondova Europske unije.Kada govorimo o Gradu Garešnici potpisali smo ugovore koji su temeljni za ovo mandatno razdoblje, a odnose se na gospodarstvo, društvene i sve druge aktivnosti koje se u ovom gradu odvijaju, rekao je župan Bajs na sastanku u Garešnici. Time se nastavlja partnerski odnos Županije sa svojim Općinama i Gradovima, a na dobrobit stanovnika Županije, kroz projekte važne za jedinice lokalne samouprave, a time i za cijelu Županiju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a