• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
17

ŽUPAN SA SUDIONICAMA OVOGODIŠNJEG IZBORA NAJUZORNIJE SEOSKE ŽENE BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

Župan Miroslav Čačija i njegovi suradnici, primili su sve ovogodišnje natjecateljice za najuzorniju seosku ženu Županije, na čelu s najuzornijom Mirelom Rajčević iz Paljevina, prvom pratiljom Josipom Popović iz Kokinca i drugom Zdravkom Stegne iz Stare Rače

Uz njih, za naslov najuzornije ove su se godine, 19. travnja u Općini Štefanje, natjecale Nevenka Kemenović iz Kraljavca, Marija Smrček iz Zrinskog Topolovca, Anđelka Rajn iz Zrinskog Topolovca, Jadranka Herout iz Daruvarskog Brestovca i Ankica Kraljić iz Ciglene. Na prijamu je bila i predsjednica Udruge najuzornijih seoskih žena Bjelovarsko-bilogorske županije Marija Knežić.  Župan Čačija im je svima od čestitao na svim životnim postignućima, i poželio da i dalje budu promicateljice života na selu koje ima brojne prednosti. 
Ovim natjecanjem, Bjelovarsko – bilogorska županija već deset godina promiče vrijednost žene i njezin položaj na selu. Mnoge samozatajne uzorne seoske žene pozitivan su primjer svojoj sredini i pridonose očuvanju tradicionalnih vrijednosti, što je potvrdila i Županija koja posljednje desetljeće, u sve prigodne manifestacije uključuje svoje najuzornije seoske žene. Inače, na državnom izboru 2006. godine kandidatkinja Bjelovarsko – bilogorske županije Zorica Šimunić Bojko proglašena je najuzornijom seoskom ženom Hrvatske, dok je prošle godine županijska predstavnica Đurđica Pražetina bila druga pratilja državne najuzornije seoske žene.

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a