• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Svibanj
16

Predstavljanje županije na Međunarodnom sajmu “Grapos - expo” u Tuzlanskom kantonu

Župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicima danas boravi u Tuzlanskom kantonu. Izaslanstvo Bjelovarsko – bilogorske županije u čijem su sastavu, uz župana Čačiju, njegov zamjenik Krešo Jelavić, tajnica Županije Lidija Brkić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimir Curiš, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Igor Premužić i predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, primit će načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović.

Zajedno s domaćinom, premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem, izaslanstvo će biti na otvorenju Međunarodnog sajma i obrta „Grapos – expo“ u Gračanici na kojemu se predstavlja i Bjelovarsko – bilogorska županija.
Nakon otvorenja sajma i obilaska, predviđen je posjet tvrtkama „Helioplast“ i „Variplast“.

Bjelovarsko – bilogorska županija potpisala 12. veljače 2009. godine s Tuzlanskim klantonom a Sporazum o suradnji, a početkom ove godine župan Čačija i premijer Čaušević odlučili su ga oživotvoriti. Intenzivni razgovori o mogućnostima suradnje na svim područjima, ponajprije gospodarstvu, započeli su na „Proljetnom sajmu“ u Gudovcu, a nastavljaju se na Sajmu u Gračanici. Izražena je obostrana želja za unaprjeđenjem regionalne suradnje budući da su mnogobrojne prednosti regionalnog povezivanja. Tuzlanski je kanton prostorno velik kao i Bjelovarsko – bilogorska županija, no s gotovo četiri puta više stanovnika. Po broju stanovnika najveći je to kanton, a i najbogatiji prirodnim resursima tako da se gospodarstvo temelji na energetici, rudarstvu i mineralima. U Tuzlanskom kantonu najveći su proizvođači mlijeka, a nezadovoljstvo ne kriju zbog slabo razvijenog malog i srednjeg poduzetništva. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a