• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Travanj
17

ŽUPANIJA OBNOVILA SPORAZUM O DJELOVANJU GORSKE SLUŽBE ZA SPAŠAVANJE

Župan Miroslav Čačija i pročelnik Stanice Bjelovar Hrvatske gorske službe za spašavanje Mario Varga, potpisali su Sporazum o djelovanju te službe na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisivanju sporazuma nazočili su pročelnik-predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjel za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, ujedno i zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Mladen Mohr i tajnik Stanice Bjelovar HGSS-a Siniša Molnar.

Župan Miroslav Čačija naglasio je humanu i plemenitu zadaću koji obavljaju pripadnici HGSS-a, koji su pripravi i obučeni za najteže i najsloženije zadaće potrage i spašavanja. Župan je ujedno pohvalio i pripadnike HGSS-a za njihov angažman u široj društvenoj zajednici, a napose za suradnju sa srednjim i osnovnim školama, gdje vrlo često i rado dolaze djecu upozoravat i obrazovat na potencijalne opasnosti koje se nalaze oko nas, te kako se u tim situacijama ponašati.
Pročelnik Stanice Bjelovar HGSS-a Mario Varga zahvalio se županiji na dosadašnjem angažmanu i potpori. Iznio je niz podataka o aktivnostima koje su proveli prošle godine, od sudjelovanja u potragama i spašavanjima, obučavanja i izobrazbe članova do raznih prezentacija koje su imali po školama u našoj županiji.
Bjelovarsko – bilogorska županija već pet godine ima Sporazum o postojanju zajedničkog interesa s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a obnovlja će ga i ove.  Prve dvije godine Županija je bila je u nadležnosti Stanice Požega, a samostalna ustrojstvena jedinica HGSS-a postoji četiri godine. Već tri ima status Mentor stanice, a prošle je godine završeno ustrojavanje Obavještajna točka na području Koprivničko – križevačke županije koja je u njezinoj nadležnosti.
  Za rad Stanice Bjelovar Hrvatske gorske službe spašavanja Bjelovarsko – bilogorska služba spašavanja godišnje izdvaja 30 tisuća kuna.

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a