Korisni linkovi
Bjelovarsko-bilogorska županija
BBŽ

Zdravstvo i socijalna skrb Županije

Pomoć za opremu novorođenog djeteta

Prema posljednjem statističkom popisu stanovništva iz 2011. g. Bjelovarsko-bilogorska županija ima 119.743 stanovnika.
Pomoć za opremu novorođenog djeteta 

U odnosu na zadnji popis stanovnika iz 2001.godine, ovaj podatak označava pad broja stanovnika i to za 13.341 ljudi ili 10,02% (brojili smo 133.084 stanovnika). Promatrajući broj stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije u ukupnom broju stanovnika Republike Hrvatske, činimo nešto malo više od 2,8% ukupnog broja stanovnika Republike Hrvatske.

Glavna karakteristika stanovnika naše županije je visoka životna dob, a starenje i izumiranje predstavlja jedan od naših većih problema. Prosječna starost stanovnika naše županije je 40 godina.
U namjeri umanjenja negativnog prirasta stanovništva, Vlada je donjela mjere Nacionalne populacijske politike (objavljeno u N.N., 132/06.). Predviđeno je da županije na svojem području poduzimaju sustavne mjere kao što su gospodarski razvoj, sustav obiteljskih potpora i olakšica, skrb o djeci, zdravstvena zaštita majki i djetata i sl. s ciljem pomlađivanja i brojčanog porasta stanovništa u RH.

Bjelovarsko-bilogorska županija je za 2014. g. u svome proračunu izdvojila 510.000,00 kuna za isplatu pronatalitetnog dodatka za svako rođeno dijete u obitelji, odnosno za svako rođeno dijete roditeljima se isplaćuje 500,00 kn kao jednokratna pomoć za opremu novorođenčetu.


Dokumentacija

Preuzmite ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POMOĆ ZA NOVOROĐENO DIJETE U OBITELJI u PDF formatu:

 

 

Dokumenti za download