Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
7

22. broj Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo posvećen zdravlju stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije

U nazočnosti župana prof.dr. Slobodana Langa i župana Miroslava Čačije, saborske zastupnice Karmele Caparin i predstavnika zdravstvenih ustanova s područja Županije, u Bjelovaru je javnosti predstavljen 22. broj Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo koji govori o slici zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

                        Internetski je to časopis koji se  na adresi www.hczj.hr objavljuje od 2005. godine. Časopis izdaje Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja «Andrija Štampar» u suradnji sa županijskim Zavodima za javno zdravstvo, preventivnim ustanovama i stručnim društvima iz preventive i javnog zdravstva, uz organizirano sudjelovanje javno zdravstvenih katedri i svih doktora znanosti sa ovog područja. Dvadeset drugi broj toga časopisa nastao je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

                        Časopis i sadržaj predstavili su njegova urednica dr.sc. Ana Ivičević Uhernik i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vladimir Halauk, dr.med. O dvadesetak tema pisali su liječnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i ostali stručnjaci s područja zdravstva. Tako čitatelji mogu saznati koji su vodeći uzroci smrtnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kakva je dojenačka i perinatalna smrt, stacionarna zaštita, kvaliteta života, koji su uzroci visokog kardiovaskularnog mortaliteta, kako utjecati na čimbenike rizika akutnog ishemijskog moždanog ureda, ali i o zadovoljstvu roditelja sadašnjim oblicima zdravstvenog odgoja, alkoholizmu mladih, skrbi o starijima, suzbijanju ambrozije i dr.

 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a