Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Prosinac
12

23. ŽUPANIJSKA IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Župan Damir Bajs otvorio je 23. županijsku izložbu malih životinja u sklopu koje se održava i 3. specijalka kokoši Hrvatice, 4. specijalka Hrvatskog velikog opaljenog kunića, 5. specijalka Hrvatske patuljaste kokoši, te 5. specijalka golubova Zagrebački prevrtač.

Tako je na sajamskom prostoru Gudovac u sklopu trodnevne manifestacije svoje mjesto pronašlo sedamstotinjak životinja, otkriva organizator izložbe i predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja „Mali uzgajatelj“ Davor Konjević.

Na Bjelovarskom sajmu tako se mogu razgledati najbolji eksponati peradi, kunića, ptica, golubova i zamoraca.

Kao prvo moram pohvaliti našu udrugu Mali uzgajatelj i sve one koji rade u toj udruzi, jer njihov rad prepoznat je u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. Oni rade na nizu projekata, a jedan od njih je i zaštita pasmina malih životinja. Negdje je već napravljen pomak, ali negdje nije. Ono što je bitno da svi zajedno i mi i Udruga i struka radimo zajedno da se Hrvatska upozna s raznim pasminama i da se one očuvaju. Govorimo prvenstveno o ministarstvu poljoprivrede o zaštiti koja se tamo daje. Evo već sada imamo situacije da primjerice naša kokoš Hrvatica je više priznata u drugim europskim zemljama nego kod nas. To su stvari koje se moraju ispraviti, rekao je župan Damir Bajs prilikom otvaranja 23. Županijske izložbe malih životinja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a