Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
9

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA SUORGANIZATOR I DOMAĆIN NATJECANJU „NAJSPREMNIJI PRIPADNIK OS RH – PRVI ZA HRVATSKU“

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije održava se natjecanje „Najspremniji pripadnik OS RH – Prvi za Hrvatsku“ kojemu je naša Županija suorganizator i domaćin. Natjecanje se održava na području naša dva grada Grubišnog Polja i Daruvara te nekoliko općina.

Bjelovarsko-bilogorska županija ustupila je Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane ustanove u svom vlasništvu škole u Grubišnom Polju, te Daruvarske toplice i dala organizacijski doprinos kako bi to državno, ali i međunarodno natjecanje proteklo na razini na kakvoj se i očekuje. Riječ je o natjecanju koje je namijenjeno za pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, a kako se pronio dobar glas o natjecanju u NATO savezničkim i partnerskim zemljama ono sve više poprima i međunarodni karakter. Tako je natjecanje sada međunarodnog karaktera treću godinu za redom, te je  ove  godine na njega stiglo  37 natjecatelja iz 12 zemalja te  oko 100 vojnika Oružanih snaga RH.

Svoj doprinos dala je i županijska Turistička zajednica koja će prezentirati stranim gostima i natjecateljima turističke sadržaje i programe koje nudi naš kraj. Sama Bjelovarsko-bilogorska županija pobrinula se da naši osnovnoškolci i srednjoškolci vide što danas Hrvatska vojska nudi, pa će tako put Grubišnog Polja 1300 učenika svih osnovnih i srednjih škola s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, za čiji je prijevoz Županija izdvojila 35 tisuća kuna.

Da će imati što vidjeti dokazuju i najave Hrvatske vojske koje na prostor grubišnopoljske Osnovne škole donose dobar dio svoje opreme. Na igralištu tamošnjih škola u sklopu natjecanja bit će tako postavljene takozvane točke na kojima će građani moći vidjeti najmoderniju opremu koju zadužuju pripadnici oružanih snaga, povijesne odore, potom i oprema vojne policije. Bit će predstavljena i policija i interventna policija, a na jednoj od točaka prezentirat će se Hrvatsko ratno zrakoplovstvo simulatorom letenja za MIG-ove i kadete iz programa postani vojni pilot. Potom će biti prezentiran studijski program na vojnom učilištu, Udruga Bilogora 91, te na posljednjoj točki Turističke zajednice Grada Grubišnog Polja i Daruvara. Na cesti ispred Srednje škole, pak, bit će predstavljena i velika vozila teška više od 30 tona. Posjetiteljima će vojnici pokazati i akrobatsko žongliranje s puškama počasne zračne bojne.

Zadovoljstvo mi je što se ovo natjecanje odvija na području naše županije. To ćemo iskoristiti na način da prezentiramo sve ljepote našeg kraja i omogućit ćemo da gotovo 1 300 učenika naših škola dođu vidjeti što to Oružane snage Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja, mogu ponuditi i na koga se mogu uzdati sutra ako to bude potrebno, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a