Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Kolovoz
24

Dodjele priznanja za 20. godina postojanja Bjelovarskog sajma

Na seoskom imanju obitelji Salaj održano je danas dodjeljivanje priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i državnim institucijama, bez kojih bjelovarski sajam ne bi bio tako uspješan. Dodijeljeno je ukupno 45 Povelja sajma.

Među dobitnicima priznanja je i Bjelovarsko-bilogorska županija, u čije je ime župan primio nagradu. Uz prigodnu zahvalu, župan Miroslav Čačija izrazio je zadovoljstvo da će i na ovogodišnjem 20. međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu biti preko 400 izlagača, unatoč krizi. “To samo govori jedno – da ne treba odustati od sajmovanja”, rekao je župan.
U 20. godina postojanja bjelovarski sajam postao je jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u ovom dijelu Europe. Rastao je prosječno od 20% godišnje, uz znatna ulaganja. Tako je u zadnjih 10 godina uloženo oko 30 milijuna kuna. Na ovogodišnjem 20. međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu  biti će preko 400 izlagača. Predstavljajući dosadašnje rezultate i uspjehe, direktor Zaltko Salaj navijestio je da će ovogodišnji jubilarni sajam otvoriti predsjednik RH Ivo Josipović.
Sajam se održava na sajamskom prostoru Gudovac ukupne površine 235.000 m². Pored najznačajnije i najstarije priredbe, jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, na sajamskom prostoru Gudovac održavaju se i proljetni bjelovarski sajam, pčelarski sajam, sajam malih životinja, konjičke priredbe, aukcije stoke, izložbe ratara, voćara i vinogradara, stručne skupove, tjedne stočne sajmove i drugo.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a