Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
27

MONOGRAFIJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je na predstavljanju knjige „Monografija Bjelovarsko-bilogorske županije“, autora Želimira Matende, u hotelu Central u Bjelovaru.

Riječ je o knjizi koja prikazuje bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, a putem najnovijih fotografija i tekstova prikazana je ljepota svih pet gradova i osamnaest općina.

„Monografija je namijenjena potencijalnim turistima za prezentaciju svih ljepota našeg kraja. Ima tisuće novih fotografija na 370 stranica, a s fotografijama smo nastojali ići na prepoznatljivost. Primjerice Grubišno Polje i Sajam sira, Veliki Grđevac i bazeni, te slično.“, pojasnio je autor Matenda.

„Ovo je dobra prilika da se upoznamo sa svim što naša županija ima. Pokušali smo napraviti ugodnu knjigu koja će na topao način govoriti o pitomom krajoliku i o ljudima koji tu žive. Dali smo si uistinu truda. Ja kao vlasnik tiskare ovu knjigu sam želio raditi. Ipak je to određeno bogatstvo i ostavština za sve nas.“, izjavio je Krunoslav Blažeković, urednik i nakladnik Monografije.

„Bjelovarsko-bilogorska županija je županija o kojoj znamo dosta, ali iz iskustva govorim, kako bi se najprije morali upoznati sa svojim krajem, kako bi ga mogli prezentirati ljudima koji dolaze. Naša županija je povijesna županija, ima tradiciju, prostire se na tri zemljopisna dijela i pokazuje veliku raznolikost, iako nismo velika županija. Stoga ova monografija mora upoznati ljude o našem kraju, raznovrsnosti, ali i ljudima jer ljudi su različiti. Zato pozivam sve da pogledaju monografiju i upoznaju se s našom županijom.“, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a