Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
30

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIRAČ

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Sirač. Obilježavanju je prisustvovala i zamjenica župana Bojana Hribljan sa suradnicima.

U Hrvatskom domu u Siraču, u srijedu, 30.svibnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća te odavanjem počasti braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku branitelja, svečano je obilježen Dan Općine Sirač. Bila je to prilika da se istaknu najvažniji projekti realizirani u općini u proteklom periodu.

„Danas, kad se sjetimo svega onoga što je bilo prije 25 godina, od konstituiranja, ipak smo napravili dosta toga. Obnovili smo u proteklom vremenu 6 ulica, vodovod i plinovod provukli, kanalizaciju 10 kilometara, vanjsku rasvjetu, internet, između ostaloga. Dosta smo toga radili i planiramo raditi. Došlo je vrijeme da se renovira ovaj dom u kojem se nalazimo. Vrijednost projekta je 930 000 kuna. Zatim, u Kipu moramo renovirati dom. Imamo i drugi dio, to je naše bivše kino. Zatim, pripremiti izletište u Maloj Barici i riješiti nogostup u Kipu. Tu su i energetske obnove škola u Kipu i Šibovcu. Tamo je još potrebno riješiti dječja igrališta. Krenuli smo u izgradnju parkirališta na groblju u dužini 380 metara. Jedan dio smo napravili. Krenuli smo u izgradnju vodovoda Sirač-Barica. Prošle godine smo zajedno sa Županijom ušli u projekt obnove ambulante u Siraču“, rekao je načelnik Općine Sirač Branimir Miler.

Dan općine  Sirač svim mještanima čestitala je zamjenica župana Bojana Hribljan koja je u svom govoru istaknula: „Vezano za projekte koje je Županija radila s vašom Općinom, tu je obnova škole,a kandidirali smo i dvije područne škole, Šibovac i Kip. Novac koji smo izdvojili za to , za te projekte, iznosi milijun kuna. Županija i vaša Općina dobro surađuju. Također, u Siraču je i ambulanta obnovljena, jedna od 39 ambulanti primarne zdravstvene zaštite koje su obnovljene u našoj županiji.  Isto tako, imate županijsku ustanovu Suvenir Arbor, za koju se izdvaja 1.6 milijuna kuna svake godine. Pohvalila bih i načelnika koji je vrlo aktivan i vrijedno radi“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

 

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a