Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
2

Potpisan Okvirni sporazum o izradi projektne dokumentacije za EU projekt županijskog vodoopskrbnog sustava

Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i v.d.direktor Bjelovarskih voda Željko Curiš potpisali s direktorom tvrtke Hidroelektra projekt Draženkom Jakovcem Okvirni sporazum o izradi projektne dokumentacije na EU projekt regionalnog vodoopskrbnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije i Ugovor o izradi projektne dokumentacije .

Ugovori su vrijedni gotovo 7 milijuna kuna, a projekt će biti apliciran na fondove EU krajem 2011. godine. Potpisivanju se prisustvovali župan Miroslava Čačija,  dr.sc. Siniša Širac, zamjenik generalnog direktora a Hrvatskih voda, dr.sc. Siniša Širac,  voditelj Sektora korištenja voda Ivan Kolovrat I voditelj Sektora zaštite voda Zlatko Ivaniš.

Budući da je Bjelovarsko-bilogorska županija pripada županijama s najnerazvijenijim vodoopskrbnim sustavom, u njoj je popisan prvi takav sporazum. Značit će to nastavka izgradnje vodoopskrbnog sustava započetog još 1999. godine, koje je zbog nedostatka novca posljednjih godina usporeno. S 55 milijuna kuna koliko se očekuje iz fondova EU taj će sustav dostići željenu razinu, 80 postotnu opskrbljenost odnosno procjenjuje se da će novoizgrađenim vodoopskrbnim sustavom biti još 60 tisuća stanovnika.   

 

 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a