Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ PROSTORNOG PLANA BBŽ I O PRIJEDLOGU IV. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Listopad
11

POTREBE, PROBLEMI I POTENCIJALI MLADIH

U sklopu projekta „Izrada Programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2017.-2019.“, održan je okrugli stol na temu „Potrebe, problemi i potencijali mladih“ u Gradskoj vijećnici Grada Bjelovara, na kojemu je sudjelovala i zamjenica župana Bojana Hribljan.

Tako se tridesetak mladih okupilo na Okruglom stolu kako bi predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara prezentirali svoje probleme, ali i potencijale te ideje kako podići kvalitetu života za sve mlade u našoj županiji. Bilo je tu raznih ideja, od Poslovnog inkubatora za mlade, provođenje više aktivnosti i edukacija u kojima mogu sudjelovati, mogućnost rada za vrijeme ljetnih praznika i slično. Veoma aktivnim sudjelovanjem i konstruktivnim prijedlozima dokazali su da svojim idejama, radom i trudom mladi mogu doprinijeti svojoj zajednici, ne samo u budućnosti, već i u sadašnjosti.

Inače, projekt „Izrada Programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2017.-2019.“ ukupne je vrijednosti 98.274,18 kuna, a u iznosu s 55.360,00 kuna financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je ujedno i nositelj projekta, sufinancira s 42.914,18 kuna, a Savez za pravedno društvo, Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva te Centar za civilne inicijative partneri su na projektu.

Cilj samog projekta je izrada Programa za mlade radi osnaživanja mladih i udruga mladih kako bi što aktivnije sudjelovali u zajednici, te poboljšanje suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave radi podizanja kvalitete života mladih i svih građana na području naše županije.

„Bjelovarsko-bilogorska županija ima osnovan Savjet za mlade koji ima 11 članova. Mi bismo željeli da taj Savjet bude još aktivniji stoga smo pokrenuli ovaj projekt, kako bi vi mladi pomogli nama u kreiranju Programa. Vaši su potencijali ogromni i jedino vi možete omogućiti da se taj Program i ostvari. Mi smo tu radi vas kako bismo vam pomogli, a vjerujete da će dobre ideje uvijek imati našu podršku.“, poručila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a