Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
13

Završilo provođenje projekta „Zdrav za 5“

Odsjek za zaštitu okoliša Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Bjelovarsko – bilogorske županije, Policijska uprava Bjelovarsko – bilogorske iZavod za javno zdravstvo Bjelovarsko – bilogorske županijeuspješno su proveli preventivni projekt „Zdrav za 5“. Svrha projekta je prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline, kao i podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Završna manifestacija projekta „Zdrav za 5“ u Bjelovaru jeokupila škole i njihove učenici, građane te predstavnikenositelja projekta, udruge koje su sudjelovale (Foto klub Bjelovar, Likovno udruženje Bjelovar i Planinarsko društvo Bilogora) i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko – bilogorske županije. U sklopu manifestacije održane su različite aktivnosti, između ostalog i natjecanje učenika osnovnih škola u brzini i spretnosti zbrinjavanja PET ambalaže. Završna manifestacija projekta bila je kruna zajedničkog rada za koju smo svi jednako zaslužni
Nositelji projekta (Odsjek za zaštitu okoliša Bjelovarsko – bilogorske županijePolicijska uprava Bjelovarsko – bilogorska, Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko – bilogorske županije) održali su predavanja o tematskim komponentama projekta i podijelili materijale u 10 škola koje su odlučile aktivno sudjelovati u provođenju samoga projekta. Riječ je o I., II. i IV. OŠ Bjelovar, Češkoj osnovnoj školi J. A. Komenski Daruvar, OŠ Veliko Trojstvo, OŠ Rovišće, OŠ Garešnica,Gimnaziji Daruvar, Tehničkoj školi Daruvar i  Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.
U povodu Dana planeta Zemlje te su škole  na temu „Čist okoliš, zdrava budućnost“ u sklopu ovog projekta, ali i zbog ustaljene tradicije podizanja razine svijesti o važnosti zaštite okoliša i prirode, održale niz aktivnosti sa svojim učenicima. Održane su prezentacije pod naslovom Zaštita okoliša i prirode, provedene razredne akcije čišćenja okoliša,prikupljan je stari papir, električni i elektronički otpad, uređenje školskog okoliša, izrađeni su plakati i panoiekoloških kartica, učenici suposjetili biopročišćivač voda u Velikom Trojstvu i održana je akcija prebrojavanja kockavice na lokalitetu Jasenovača… Organizaciju većeg dijela aktivnosti preuzeo je Odsjek za zaštitu okoliša Bjelovarsko – bilogorske županijekojemu je voditelj Mirko Dragičević.
Provedba projekta rezultirala je uspostavljanjem dobre suradnje između škola i nositelja projekta „Zdrav za 5“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a