• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Najave i priopćenja

2019.
Prosinac
5

PRIPAJANJE UREDA DRŽAVNE UPRAVE S BJELOVARSKO-BILOGORSKOM ŽUPANIJOM


Od 1. siječnja 2020. godine Županija preuzima poslove državne uprave. Riječ je o reformskoj mjeri Vlade RH kojom Županija preuzima poslove državne uprave s namjerom da se građanima omogući brža, efikasnija i racionalnija administracija, sve usluge dostupnije i kvalitetnije.

Decentralizacija ovlasti omogućit će županijama da neposredno i samostalno odgovaraju na potrebe građana što će značiti brže, jednostavnije i učinkovitije rješavanje predmeta na jednom mjestu. Nakon objedinjavanja poslova ureda državne uprave i poslova Bjelovarsko-bilogorske županije svaki korisnik dobit će na jednom mjestu pravovremene informacije i dokumente bilo da se radi o osobnim stanjima građana, pravima hrvatskih branitelja, obrtu, obrazovanju, upisu u školu, izvlaštenju, besplatnoj pravnoj pomoći, udrugama, prenamjeni poljoprivrednog zemljišta, stipendijama, građevinskim dozvolama, svim potporama (obrazovnim, gospodarskim, poljoprivrednim…) koje omogućava Bjelovarsko-bilogorska županija kroz svoje programe.

Rezultati Bjelovarsko-bilogorske županije na području efikasnosti i racionalnosti poslovanja te kvalitetna suradnja sa svim općinama i gradovima te poznavanje terena najveća su garancija da će se svi objedinjeni poslovi obavljati na još kvalitetniji, učinkovitiji i jeftiniji način. Objedinjavanjem i samostalnim izvršenjem aktivnosti unutar različitih resora županija će moći značajnije participirati u vlastitoj lokalnoj zajednici te građanima i poduzetnicima omogućiti rješavanje brojnih predmeta na jednom mjestu.

Racionalizirat će se i pojednostaviti procesi pa će službenici moći brže i kvalitetnije pružati određene usluge. Županije su prisutne u svakom segmentu lokanog života i one su najbliža spona između građana i vlasti, a prijenos poslova državne uprave na županije za građane znači uslugu u okviru jedne administracije.

Poslovi koji će se povjeriti županijama prvenstveno se odnose na upravna područja gospodarstva (obrt, ugostiteljstvo, turizam, trgovinu, cestovni prijevoz), društvenih djelatnosti (hrvatski branitelji, šport, predškolski odgoj, školstvo, kultura), opće uprave (državne matice, registri birača, udruge), riječ je o više od 200 različitih poslova koje su do sada obavljali uredi državne uprave te će od sada ove usluge biti najbliže građanima.

 

WEB STRANICA UREDA DRŽAVNE UPRAVE U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

   Povratak na sve Najave i priopćenja