• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija
 

Javni pozivi i natječaji - UO za poljoprivredu

2016.
Svibanj
25

Poziv za prijavu na Izbor Najuzornije hrvatske seoske žene“


Projekt „Izbor Najuzornije hrvatske seoske žene“ pokrenut je prije petnaestak godina na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i Zagrebačke županije, a prvi Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Općini Križ. Seoska žena je temelj seoskog kućanstva i obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, ali ima i važnu ulogu u očuvanju i razvitku ruralnog područja. Najuzornija seoska žena može biti žena koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela, u svojoj sredini je poznati borac za razvitak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor Najuzornije hrvatske seoske žene.

S ponosom možemo naglasiti da su na dosadašnjih 15. Izbora Najuzornije hrvatske seoske žene dvije seoske žene iz Bjelovarsko-bilogorske županije ponijele lentu Najuzornije hrvatske seoske žene.
Svake godine državni izbor se održava povodom Svjetskog dana seoskih žena, 15. listopada, a ovogodišnji, 16. po redu, će biti u Požeško – slavonskoj županiji, u Kutjevu iz kojeg dolazi prošlogodišnja pobjednica.

Informacije za prijavu:

  Dokumenti za download
Dodano: 25. 05. 2016.