• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Travanj
11

2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i organizatori „2. Floresa – sajma cvijeća Bjelovar“ Hrvatska udruga poljoprivrednika, odnosno predsjednik Tihomir Jaić sa suradnicima održali su konferenciju za medije i najavili „2. Flores sajam cvijeća Bjelovar“.
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”

Bila je to prilika da se javnost upozna s programom „2. Floresa – sajma cvijeća Bjelovar“ koji će se održati 13. i 14. travnja na sajamskom prostoru u Gudovcu, a u suradnji s Bjelovarskim sajmom i Hrvatskom poljoprivrednom komorom i pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Do sada je za spomenuti sajam cvijeća, koji je izložbeno-prodajnog karaktera prijavljeno 70 izlagača iz cijele Hrvatske, ali i susjedne BIH koji će izlagati, između ostalog, cvijeće, presadnice, eterična ulja, ljekovito bilje, ali i opremu za vrt, plastenike i niz drugih stvari.

Izložbeni prostor za sve izlagače je besplatan kao i ulaz za posjetitelje za koje će biti i organiziran besplatan autobus svaki puni sat s autobusnog kolodvora u Bjelovaru. Inače, radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju bit će od 9 – 18 sati, a cilj održavanja samog sajma je promocija domaćih cvjećara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom cvijeća, ukrasnog i ljekovitog bilja, presadnica te popratnih djelatnosti.

U prilog „2.Floresu – sajmu cvijeća Bjelovar“ ide i činjenica dobrih rezultata prošlogodišnjeg prvog sajma cvijeća koji se pokazao kao izuzetno uspješan, jer obišlo ga je puno posjetitelja, a izlagači su izrazili zadovoljstvo dobrom prodajom svojih proizvoda.

Inače, uz bogati izložbeno - prodajni karakter sajma organizatori najavljuju i kulturno-umjetnički program koji će dati dodatnu notu sajmu cvijeća.

„Imali smo priliku biti na prvom Floresu i moram reći da je to bilo jedno iskustvo koje pokazuje bogatstvo, ne samo naše Bjelovarsko-bilogorske županije, nego ja bih rekao i bogatstvo cvijeća koje se uzgaja na ovim prostorima Hrvatske. Sada je pred nama drugi Flores. Uvijek je naravno teško održati taj kontinuitet i meni je drago da se sada pokazalo da je to moguće. Moram naglasiti da Flores koji će biti otvoren u subotu će biti  besplatan za sve posjetitelje i nadamo se da će uz možda nešto bolje vrijeme biti i dosta posjetitelja iz ne samo naše županije, nego i iz cijele Hrvatske. Ukupno sedamdesetak izlagača će izlagati cvijeće, sadnice, eterična ulja i ukrasno bilje, ali i raznu opremu koja se može i na licu mjesta kupiti. Meni je drago da je Županija pokrovitelj ukupne manifestacije“, istaknuo je župan Damir Bajs.

„Ja ću prvo iskoristiti priliku da se zahvalim Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što je stala iza ovog projekta koji smo započeli prošle godine, što je omogućila žiteljima naše županije da vide izložbu, a isto tako da mogu i kupiti cvijeće koje proizvode hrvatski poljoprivrednici. To su proizvodi naših poljoprivrednika s područja grada Bjelovara, s područja naše županije, ali isto tako s područja Varaždinske, s područja Međimurske županije te svih okolnih županija koji će izlagati na našem sajmu. Ove godine imamo i priliku da ugostimo izlagače iz Bosne i Hercegovine što nam je  posebno i drago. Naime, s time će ovaj sajam dobiti karakter međunarodnog. Uz navedeno ove godine imamo 40% izlagača više nego što ih je bilo prošle godine. Nadamo se da će biti više posjetitelja, nego što je bilo prošle godine. S tim ciljem smo isto tako organizirali besplatan autobus iz Bjelovara koji će voziti svaki puni sat u subotu i u nedjelju na sajamski prostor Gudovac počevši od 9 sati. Ono što na samom sajmu možemo očekivati počevši u subotu u 10 sati je otvorenje sajma. Isto tako na samome sajmu ćete moći posebno u subotu vidjeti naše domaće poljoprivrednike, tj. OPG-e koji se bave ukrasima, ukrasima od cvijeća, načine na koje oni uređuju i ono što će oni imati u samoj prodajnoj izložbi. Isto tako idući dan uz samu izložbu imamo nastupe kulturno-umjetničkih društava od 11 sati.  Ja ću za kraj još jednom zahvaliti svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog sajma, ponajviše Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te Bjelovarskom sajmu. Mi se nadamo da će vrijeme biti dobro, da će poslužiti izlagače, ali isto tako i posjetitelje kako bi evo na najbolji mogući način i prezentirali ono što hrvatski poljoprivrednici imaju i ono što hrvatski poljoprivrednici nude na području cvijeća te ukrasnog bilja“, istaknuo je ispred organizatora sajma Tihomir Jaić predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika.    

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
2. “FLORES – SAJAM CVIJEĆA BJELOVAR”
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a