• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
26

21. Susret hrvatskih izvornih folklornih skupina

Već tradicionalno u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 21. Susret hrvatskih izvornih folklornih skupina u Karlovcu gdje su se nastupili Županijski pobjednici smotri izvornog folklora iz cijele Hrvatske, njih ukupno 14 nastupilo je u subotu i nedjelju.

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji djeluje od 1957. godine  s ciljem njegovanja izvornog plesa, pjesme i običaja bilogorskog kraja. Tijekom svih ovih godina uspostavili su suradnju sa 65 udruga iz Hrvatske i inozemstva.  Branka Novković i Vladimir Giacometti  koji već 30 godine uspješno vode kulturno umjetničko društvo pripremili su pjesmu i plesove Bilogore za vrijeme pripreme i održavanje svatova „Pod račanskim lipama“. Podršku im je pružio načelnik općine Darko Knežić  i tajnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koji su pratili KUD „Ivan Vitez Trnski“ te njihov nastup u  gradskom kazalištu „Zorin Dom“ u Karlovcu  Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i pjesme iz svih krajeva Hrvatske  ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti narodnih nošnji i običaja.
KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača  koji ima 70  članova svih životnih dobi: pjevača, plesača i tamburaša prezentirali su  kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a