• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
15

„24. krunice za 24 godine“

Moto klub 4. Gardijske –Split u travnju iduće godine na poseban način planira uveličati 24. rođendan utemeljenja njihove ratne postrojbe, kao i utemeljenja svih gardijskih postrojbi. Učinit će to provođenjem njihova projekta „24 krunice za 24 godine“ i to od 22. do 28 travnja. Naime, 25 motociklista članova Moto kluba 4. Gardijske – Split na svojim limenim ljubimcima obići će spomen obilježja podignuta u čast poginulim hrvatskim braniteljima, a jedna od postaja bit će i grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Sa svojim projektom predsjednik Moto Kluba Ivan Munitić, kao i njegov zamjenik upoznali su zamjenicu bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđicu Ištef Benšić. Motociklisti 4. Gardijske –Split tako se u Bjelovaru očekuju 26. travanja 2015.  u 14 sati. U planu je molitva šesnaeste krunice uz paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima, te polaganja krunice.

Inače, veterani motociklisti na svoj put kojim žele očuvati istinu i dignitet na Domovinski rat, ali i odati počast poginulim braniteljima ,  kreću 22. travanja iz Splita. Svoje 24 krunice položit će u Splitu, Kninu, Udbini, Plitvicama, Zagrebu, Petrinji,Okučanima, Novoj Gradišci, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku, Bjelovaru, Varaždinu, Gospiću, Kruševu, Zelenom hrastu,  Škabrnji, Šibeniku, te Pozorac Marini.

U sklopu projekta održati će se i dva humanitarna koncerta i to u Varaždinu i Osijeku, a sav novac prikupljen na humanitarnim koncertima darivat će se potrebitim obiteljima i djeci veterana Domovinskog rata, rekao je predsjednik Moto kluba 4. Gradijske-Split Ivan Munitić.

Projekt je podržala i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić  najavivši kako će Bjelovarsko-bilogorska županija uz pomoć Udruga proisteklih iz Domovinskog rata osigurati doček motociklista u Bjelovaru. Također, Županija će ako bude potrebno  organizirati i odlazak dva autobusa u Varaždin na humanitarni koncert, a cijeli projekt podržati će i financijski.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a