• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
26

„24. KRUNICE ZA 24. GODINE“

Projektom „24. krunice za 24. godine“ obilježen je osnutak 4. Gardijske brigade. Naime, branitelji motoristi u četiri dana od 22. travanja do 28. travnja obilaze mjesta stradavanja i spomenike u čast poginulim braniteljima diljem Hrvatske i mole i polažu krunicu. Na svom proputovanju prošli su i kroz našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Tako su u nedjelju 26. travnja u 14 sati stigli u Bjelovar i položili krunicu kod spomenika poginulim braniteljima u središnjem bjelovarskom parku. U toj prilici pridružila im se i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić, dok je predstavnik Grada Bjelovara bio Dražen Kokotić. Također, branitelje motoriste dočekali su i predstavnici braniteljskih udruga.

I Bjelovarsko-bilogorska županija dala je potporu braniteljima 4. Gardijske brigade u njihovoj nakani da dostojno obilježe svoju 24 godišnjicu, ali i da odaju počast poginulima za slobodnu nam i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Nakon polaganja krunice branitelji su posjetili i Gradski muzej i obišli dvije izložbe vezane uz Domovinski rat, a nakon okrijepe nastavili svoj put na novu lokaciju – put prema Varaždinu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a