• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
21

32. Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“

U Metkoviću već tradicionalno 32 godinu zaredom od 19. svibnja do 22. svibnja održavala se 32. Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“. Na njoj su sudjelovali folklorne skupine koje njeguju i prikazuju svoju zavičajnu folklornu baštinu iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio je i KUD „ Ivan vitez Trnski“ Nova Rača koji su 21. svibnja nastupali u zgradi Gradskog kulturnog središta Metković gdje su izveli pjesme i plesove Bilogore.

Turistička zajednica grada Dubrovnika ugostila je kulturno-umjetničku udrugu „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji su nastupali  22. svibnja 2016. u 12 sati  ispred crkve sv. Vlaha, gdje je mnogobrojna publika uživala u kulturnom bogatstvu Bilogore.
Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u Crkvi sv. Ilije u večernjim satima zatvorena je 32. smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“, ovu smotru obilježili su nastupi 34 društva.

Nastup kulturno umjetničkih društava i predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije pratio je načelnik općine gospodin Darko Knežić  i voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja. Ovim gostovanjem sklopljena su mnoga prijateljstva između kulturno-umjetničkih društava i nastavak dobre buduće suradnje.

 

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a