• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
26

6. BILOGORSKE KONJIČKE IGRE I 2. BILO-FIŠ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je na sada već tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u Velikom Trojstvu, a riječ je o Bilogorskim konjičkim igrama i natjecanju u kuhanju ribljeg paprikaša „Bilo-fiš“.

U organizaciji Općine Veliko Trojstvo, Galopskog kluba „Troja“ i Konjičkog kluba Veliko Trojstvo održane su Bilogorske konjičke igre, odnosno natjecanje u nekoliko disciplina - daljinsko jahanje, jahanje spretnosti te amaterske utrke konja. Velik broj zaljubljenika u jahanje i konje okupio se kako bi mogao uživati u tim plemenitim životinjama, a svi posjetitelji imali su priliku vidjeti i nastup povijesne postrojbe Husara, te prikaz streličarstva.

Kako bi cijelu manifestaciju upotpunili ukusnim zalogajom, drugu godinu zaredom održano je i natjecanje „Bilo-fiš“ gdje je šest ekipa pokazalo svoje umijeće kuhanja ribljeg paprikaša. Dvojac Zlomislić-Halgaš koji je po prvi puta pripremao fiš-paprikaš, odnio je pobjedu ove godine.

„Imamo bogat program. Održava se daljinsko jahanje na 24 kilometara u dva kruga po stazama općine Veliko Trojstvo, natjecanje u pripremi fiš-paprikaša, imamo igre za djecu, letenje zmajeva sa slatkim iznenađenjima iz zraka, a kasnije smo priredili i koncert.“, rekao je načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.

„Bitno je da održavamo tradiciju našeg kraja, a ona je vezana uz konje i drago mi je da se Bilogorske konjičke igre održavaju. Puno je disciplina i pokazuje se jedna raznolikost što ovaj kraj ima u konjičkom sportu, od naših Husara koji održavaju prošlost našeg kraja, do daljinskog jahanja gdje smo najbolji u ovom dijelu Europe. Drago mi je da je ovo nadopunjeno fišijadom, a ovakva manifestacija zasigurno nadograđuje ukupnu turističku ponudu ovog kraja i brendira ga, a veseli me da je svake godine ova manifestacija za jedan kvalitet više.“, izjavio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a