• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
19

7. DANI PIVA U DARUVARU

Proteklog vikenda zaljubljenici u pivo došli su na svoje jer u gradu Daruvaru održani su 7. Dani piva, a ovogodišnje pivsko okupljanje upriličeno je u neposrednoj blizini središnjeg gradskog trga.

Manifestacija je to u organizaciji Pivovare Daruvar, a između ostalog donosi jedno od najvećih okupljanja domaćih craft pivara. Tako je u posebno uređenom „Beer Gardenu“ u neposrednoj blizini daruvarskog gradskog trga održan „’5th Element Day“ na kojemu je promoviran brand linije 5thElement i njegovih 5 vrhunskih craft piva. Također, uz njih prezentirana su još neka domaća craft piva i to Varionica, Nova runda, Zmajska, Križevačka i Lab pivovare te i novoosnovanih malih nezavisnih pivovara s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Također, događaj je bio i prilika za prezentaciju inicijative za osnivanje Udruge malih nezavisnih pivovara iz Hrvatske.

7. Dane piva u gradu Daruvaru posjetio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima. „Proizvodnja piva jedna je od tradicija daruvarskog kraja. Meni je drago što se u Pivovari Daruvar i dalje nastavlja ta tradicija, više se naravno ne rad pivo po kućama, ne radi se kao nekada, ali tradicija kao tradicija je ostala. Kvaliteta je ovdje očita, a prisjetimo se prošle godine kada je majstor pivar iz Pivovare Daruvar Krešo Marić dobio glavnu nagradu Hrvatske turističke zajednice za ključ uspjeha u turizmu. U njegovom slučaju to je proizvodnja piva, a  ovo pivo što sam imao prilike kušati ovdje na Danima piva je vrhunske kvalitete“, rekao je župan Bajs u Daruvaru.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a