• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
29

7.  Ravnogorski Festival Starina   “Iz Bakine Škrinjice”

U Ravnoj Gori već tradicionalno 7 godinu zaredom zadnju nedjelju u mjesecu svibnju održava se Ravnogorski festival starina „Iz Bakine škrinjice“. Na njoj su sudjelovali folklorne skupine koje njeguju i prikazuju svoju zavičajnu folklornu baštinu,običaje iz svih dijelova Hrvatske. Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio je i KUD „Palična“ Severin koji su 29. svibnja nastupali u Domu kulture u Ravnoj Gori gdje su izveli pjesme i plesove Bilogore i Severinskog kraja.

Temeljiti  opis  severinskog  tradicijskog  ruha   na   "Reviji  Narodnih  Nošnji"   predstavio je voditelj KUD-a „Palična“ Severin gospodin Igor Grgić. Na vanjskoj terasi Doma kulture dopirao je miris autohtonih jela Bilogore koje su sa užitkom pripremali članovi KUD-a „Palična“ Severin  gdje su mnogobrojni gosti mogli uživati i degustirati proizvode Severinskog kraja gdje je mnogobrojna publika uživala u kulturnom i gurmanskom bogatstvu Bilogore.

Nastup kulturno umjetničkog društva „Palična“ Severin  i predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije pratila je i voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je prvi puta zaplesala plesove Bilogore sa KUD-om „Palična“ Severin. Ovim gostovanjem sklopljena su mnoga prijateljstva između kulturno-umjetničkih društava i nastavak dobre buduće suradnje.

 

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
          Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a