• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Studeni
24

Akcija “Živim život bez nasilja” u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Živim život bez nasilja“, preventivna je akcija koju je Ravnateljstvo policije MUP-a uz financijsku pomoć UN-a provodilo od 8. do 25. studenoga 2010 godine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nositelj te akcije bila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Uključile su se sve javne ustanove i udruge koje na bilo koji način kroz svoj djelokrug rada mogu utjecati da u životima građana bude što manje nasilja. Uz Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u akciji su sudjelovali Obiteljski centar Bjelovarsko-bilogorske županije, Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Udruga za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja Iris Bjelovar, osnovne i srednje škole na području županije te SreganeeT – udruga za potporu, poticanje i razvoj mladih.

Organizirane su radionice u osnovnim i srednjim školama širom županije, u 270 razreda sudjelovalo je više od pet tisuća učenika.  Akciju je podržala regionalna i lokalna samouprava čiji su se čelnici sudjelovali na završnoj promotivnoj priredbi organiziranoj u školsko – športskoj dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Župan Miroslav Čačija i njegovi zamjenici Krešo Jelavić i Alen Baščevan u ekipi javnih osoba odigrali su odbojkašku utakmicu s ekipom učenika.
U sklopu akcije održan je i likovni natječaj na temu „Živim život bez nasilja“. Autorima najbolje ocijenjenih djela na završnoj su priredbi uručena priznanja i zahvalnice.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a