• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Svibanj
1

ARGONAUTI I UDRUGA SPARTE BJELOVAR UZ PODRŠKU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE PRIPREMAJU SE ZA NOVE SPORTSKE USPJEHE

Župan Damir Bajs posjetio je na treningu na ribnjaku u Paljevinama bjelovarske Argonaute i Udrugu Sparte Bjelovar koji se pripremaju za nadolazeća sportska natjecanja.

Sportska udruga Argo, popularni Argonauti, posljednjih su godina zahvaljujući svojim sjajnim uspjesima postali prepoznatljivi ne samo u našoj zemlji nego i šire 

U bogatoj riznici njihovih velikih uspjeha ističe se pobjeda 2016. godine na Maratonu lađa na Neretvi, a i ove godine Argonauti u planu imaju brojne projekte. 

"Želim izraziti zahvalnost Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na podršci koja traje već 15 godina koliko i postojimo. Mi možemo samo obećati da ćemo dati sve od sebe i možda ponovno osvojiti Maraton lađa. Što se ove sezone tiče, dogovorili smo projekt s Plavim krilima i zakladom Hrvatska kuća disanja tako da ćemo preveslavati za njih Kupu od izvora do ušća, što je 296 kilometara. Naš cilj je upoznati javnost s problemima plućne hipertenzije. Imamo još projekata, jedan od njih nosi naziv "I ja želim biti Argonaut" gdje želimo obići 6 gradova u Hrvatskoj koji su smješteni na rijekama, jezerima ili moru i predstaviti se osnovnoškolcima i prezentirati koliko je bitno baviti se nekom aktivnošću. Nakon toga očekuju nas utrka na Šoderici i Maraton lađa u kolovozu", rekao je predsjednik Sportske udruge Argo Tomislav Smrček.

S druge strane, bjelovarske Sparte svojim su upornim radom i vježbanjem osvojile visoko drugo mjesto na maratonu lađarica 2019.godine dok je 2020.godina završena sa 4. mjestom u konkurenciji od 10 ekipa.

"Ove godine najvažnije nam je odveslati Maraton lađa i po mogućnosti vratiti se s medaljom. Na natjecanju će sudjelovati 15 ekipa što je najviše do sada. Trenutno imamo 17 članica, trener nam je Nikica Ljubek. Želimo se zahvaliti Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što je prepoznala naš trud i nadamo se da ćemo donijeti odličje našoj županiji", istaknula je Ana Futać, predsjednica Udruge Sparte Bjelovar.

Tijekom svih ovih godina njihova vrijednog i upornog rada podršku Argonautima i Spartama davala je i Bjelovarsko-bilogorska županija koja će uz njih biti i u svim novim izazovima koji ih očekuju. 

"Lijepo je danas biti ovdje na treningu Sparti i Argonauta. Vidimo i da se ekipe povećavaju, imamo ih sada već šest što je za jednu županiju iznimno puno. To znači i da mladi dolaze, nove ekipe se osnivaju. Kada govorimo o ambicijama naših ekipa, nije više riječ samo o Maratonu lađa, već su tu i drugi nastupi, a osobito bih istaknuo odlazak na Havaje. Već drugi put je to zbog korone otkazano, ali upravo sada oni se pripremaju za ljeto i nadam se da će uspjeti ostvariti planove koje su si zacrtali. Posebno treba istaknuti i njihov rad s mladima kao i širenje sportskog duha među svima nama. Želim im puno uspjeha, Bjelovarsko-bilogorska županija je uvijek bila uz njih i radujemo se onome što dolazi", istaknuo je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a