• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
27

BBŽ I ZAGREBAČKI EKONOMSKI FAKULTET U SLUŽBI CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA GRAĐANA ŽUPANIJE

Župan Damir Bajs i voditelj programa Specijalističkog FBA studija „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Konkurentnost“ Marko Kolaković potpisali su ugovor o provođenju još jedne edukacije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a tiče se konkurentnosti. Ova specijalistička edukacija u aranžmanu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta namijenjena je direktorima poduzeća, vlasnicima obrta, menadžerima i upraviteljima zadruga, ali i ostalim zainteresiranim za stjecanjem znanja o konkurentnosti.

Nastavak je to dobre suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, a do sada su održane tri zajedničke specijalističke edukacije. Tako su polaznici s područja županije dva puta učili o turizmu, a jednom je tema edukacije bila poljoprivreda. Slobodno se može reći kako je kroz te specijalističke studije svoje znanje brusilo stotinjak polaznika.  Završetkom programa polaznici stječu Certifikat Ekonomskog fakulteta iz Zagreba o završenom FBA studiju, a koji se upisuje u radnu knjižicu. Time Bjelovarsko-bilogorska županija bitno utječe i pomaže svojim građanima u smislu cjeloživotnog obrazovanja.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija dobrim dijelom financira provođenje specijalističkog studija čija cijena iznosi dvanaest tisuća kuna po polazniku. Ovisno o broju polaznika pretpostavlja se da će sami polaznici financirati studija s tri tisuće kuna. Program traje sto i dvadeset sati, a svi zainteresirani za polaženje edukacije „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Konkurentnost“ još uvijek se mogu prijaviti.

Na novoj specijalističkoj edukaciji profesori zagrebačkog Ekonomskog fakulteta naučit će ih više o osnovama mikro i makroekonomije, poduzetništvu i poduzetničkom menadžmentu. Bit će tu kolegija i na temu strateškog poduzetništva, računovodstva, poduzetničkog marketinga, burzovnog poslovanja, industrijske ekonomije i politike, te elektroničkog poslovanja.

Prošli smo razne cikluse i predavanja od obrtništva, poduzetništva u kontinentalnom turizmu, poduzetništva u poljoprivredi a danas krećemo s jednim novim programom koji se naziva Konkurentnost. Ovaj put baziramo se na srednje i veće poduzetnike. Ovaj put mogu reći da nas podupire i Ministarstvo gospodarstva i da smo pripremili jedan noviji program koji će potaći poduzetnike vaše županije na porast i povećanje konkurentnosti u ovim novim okolnostima, ulaskom u Europsku uniju i otvaranjem novih tržišta, istaknuo je Marko Kolaković nakon potpisivanja ugovora.

Ja ću reći ono što je najbitnije, a to je da je bilo uvijek polaznika, dakle da ljudi koji su ovdje došli i koji su prošli ove specijalističke edukacije prepoznali su te specijalističke edukacije kao nešto što im koristi. Mene često pitaju je li takvi programi pomažu ljudima. Ja ću reći da svako onaj koji želi dati dio svojih sredstava i dio svog vremena sigurno želi unaprijediti svoje znanje, naglasio je župan Bajs, dodavši kako se Certifikat nakon polaska edukacije može upisati u radnu knjižicu i u konačnici nešto znači.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a