• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Kolovoz
13

BBŽ PODRŽALA ODRŽAVANJE BESPLATNOG KAMPA ZA MLADE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio je mlade koji su se okupili u Kukavici na besplatnom Kampu za mlade, čiji je Županija bila suorganizator s daruvarskom Udrugom Impress.

Prva sredina kolovoza odjekuje glasom mladih. Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ Daruvar već 6. godinu u nizu organizira Međunarodni tjedan mladih. Ovaj projekt proglašen je najboljim nacionalnim projektom za mlade u konkurenciji za nagradu „Charlemagne“ i kao takav je primio priznanje Europskog parlamenta i Nacionalne zaklade Karlo Veliki.
Manifestacija čiji su kreatori mladi ljudi ove je godine bila još veća i bogatija sadržajem. Program se održavao od 01. do 13. kolovoza na atraktivnim lokacijama Grada Daruvara i Športsko rekreacijskog centra Kukavice i kao takav okupio mlade iz desetak zemalja. U program su bili uključeni mladi iz Hrvatske, Grčke, Moldavije, Austrije, Velike Britanije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Italije, njih 90 prijavljenih.
Kroz sudjelovanje na kampu mladi su prošli kroz različite radionice i aktivnosti od kojih izdvajamo: prevencija ovisnosti, osnove demokracije, diskriminacija, ljudska prava, volonterizam, društveno siromaštvo, europsko zajedništvo, komunikacijske vještine, umjetničke radionice, sportske aktivnosti i brojni drugi sadržaji.
Manifestacija je nudila zaista raznolike sadržaje u kojima je svatko pronašao nešto za sebe, te je jedinstvena prilika u kojoj mladi 13 dana potpuno besplatno uče, razvijaju i poboljšavaju nove i već stečene sposobnosti, upoznaju nove ljude, stječu nova prijateljstva i mijenjaju svoju okolinu nabolje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a