• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Kolovoz
6

BEZ NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 13 osoba zaraženih COVIDOM-19 budući da je pet osoba skinuto s evidencije oboljelih.
U samoizolaciji su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 42 osobe.


Na današnjoj sjednici članovi Stožera civilne zaštite BBŽ još jednom su pozvali građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera:“ U našoj županiji došlo je do lokalne transmisije koronavirusa, stoga apeliram na naše sugrađane da se pridržavaju još više svih epidemioloških mjera, da nose masku u zatvorenim prostorima i da drže socijalnu distancu. U našoj županiji u srpnju je bilo dosta pozitivnih slučajeva, imali smo i lokalnu transmisiju. Nadamo se da će se broj oboljelih smanjivati. Ne trebamo biti u strahu, ali trebamo se u najvećoj mogućoj mjeri pridržavati epidemioloških mjera kako bi izbjegli povećanje broja zaraženih“, istaknula je dr.med. Vesna Grgić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ. 


Na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite odlučeno je da, ukoliko se broj oboljelih u našoj županiji bude povećavao, testiranje na koronavirus u COVID ambulanti u Bjelovaru obavljat će se svakog dana.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a