• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
23

Bioenergijom do smanjenja troškova grijanja u čazmanskoj osnovnoj i srednjoj školi

Župan Miroslav Čačija sa svojim je suradnicima, predstojnikom Ureda župana Daliborom Jurinom, pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andreom Prugovečki Klepac i pročelnikom Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimirom Curišem, bio u radnom posjetu Čazmi.

            S gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom i njegovim suradnicima razgovaralo se o projektima u školstvu na području Grada Čazme, te o aktualnom gospodarskom stanju.
            Poslovna zona u Čazmi, s potpuno izgrađenom komunalnom, infrastrukturom spremna je za poduzetnika, no još uvijek ima slobodnih parcela. S obzirom na recesiju i trenutačnu gospodarsku situaciju, u ovom je trenutku to očekivano. No, kako se čulo na sastanku u Gradskoj upravi Čazme, tome će se nastojati doskočiti pogodnostima djelomičnim oslobađenjem komunalnih naknada.
            Kad je riječ o vodoopskrbi, istaknut je prošlogodišnji problem suše zbog koje je grad Čazma iz svoga proračuna izdvajao za dovoz vode na ugrožena područja. Zbog toga će se dinamika izgradnje magistralnog županijskog vodoopskrbnog cjevovoda, na tom području Županije, nastojati ubrzati.
            S obzirom na trend smanjenja trošenja energije i obvezu Županije da potiče energetsku učinkovitost, u Drvnoj industriji Čazma razgovaralo se o korištenju njihova toplovoda za toplinsku energiju osnovne i srednje škole u Čazmi. Od pogona su udaljene tek tristotinjak metara, a tri megavata, bila bi dovoljna energija za cijelu godinu. Za školu, to znači smanjenje troškova grijanja za 30 posto.
            Izaslanstvo Županije obišlo je Mjesni dom u Dragancu, koji je zahvaljujući Gradu Čazmi i donacijama pretvorena u športsku dvoranu koju koriste sportaši i učenici Područne škole. Primjer Draganca, slijedit će naselje Dabac koje je već najavilo preuređenje tamošnjeg Mjesnog doma za potrebe Područne škole, a Županija će sufinancirati sportsku opremu.

            Posjetilo se Područnu školu u Grabovnici gdje je završena obnova školskog objekta ( izmijenjeni su prozoru, obnovljeno krovište, uvedeno je centralno grijanje i ugrađena građevinska limarija ) za što je Županija izdvojila oko sto tisuća kuna. U ovoj godini predviđeno je uređenje vanjskog igrališta. 

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a