• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
2

BJELOVARSKI BRANITELJI DOBILI CENTAR ZA REHABILITACIJU

U povodu Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, u sklopu Opće bolnice u Bjelovaru otvoren je Centar za rehabilitaciju branitelja oboljelih od PTSP-a. Zahvaljujući tome, oni više neće morati odlaziti na liječenje u druge zdravstvene ustanove. Naime, do sada bjelovarska Opća bolnica nije imala primjeren prostor za smještaj i rehabilitaciju oboljelih od PTSP-a.

Centar za rehabilitaciju otvoren je zahvaljujući braniteljima  okupljenim  u Udrugu hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. U dogovoru s Općom bolnicom,  sami su obnovili  objekt  pored ulaza u bolničko dvorište, koji je do tada služio kao skladište. Financijski su im pomogli donatori među kojima je i Bjelovarsko- bilogorska županija. Osim Županije, donatori su Grad Bjelovar, „Troha-Dil“, „Iveta“, „Izo-metali“, „Mirta“ Kamen, Općina Rovišće, Remont željezničkih vozila Bjelovar i drugi. .
Na svečanosti  otvorenja, uz brojne uzvanike, u ime Bjelovarsko-bilogorske županije prisutne je pozdravila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.
Centar za rehabilitaciju namijenjen je isključivo za potrebe rehabilitacije branitelja i  ustrojstveno je  dio Jedinice samostalne djelatnosti psihijatrije Opće bolnice. Branitelji će ondje dolaziti na preporuku svoga liječnika, imat će stalan stručan nadzor  u izdvojenom prostoru, gdje neće biti ostalih bolesnika. Zbog malog prostora, u Centru je predviđen dnevni grupni rad terapeuta i liječnika s osam pacijenata. Bolnički smještaj bit će osiguran onima s prebivalištem izvan Bjelovara, dok će ostali poslije vizite u 18 sati moći ići kući.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a