• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Lipanj
13

UPRAVNI ODBOR UDRUGE HRVATSKIH PUTNIČKIH AGENCIJA ODRŽAO SJEDNICU U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Temeljem suradnje oko najavaljenih projekata članovi Upravnog odbora UHPE odazvali su se pozivu domaćina, Župana Damira Bajsa te svoju šestu sjednicu odražali u zgradi Bjelovarsko bilogoorske županije, a gdje su se imali priliku sastati i s predstavnicima javnog ali i privatnog sektora u turizmu, od OPG-a, predstavnika turističkih agencija, predstavnika turističkih zajednica, vlasnika hotela, te Čazmatransa kao prijevoznika koji intenzivno surađuje s putničkim agencijama.

Bjelovarsko- bilogorska županija potpisala je Ugovor s Udrugom hrvatskih putničkih agencija o suradnji na pokretanju turističkih projekata koji bi se financirali iz fondova Europske unije. Temeljem sporazuma Bjelovarsko-bilogorska županija je uvrštena u program „UPOZNAJ HRVATSKU“ ,  što je okvir  i za buduće projekteBjelovarsko- bilogorska županija potpisala je Ugovor s Udrugom hrvatskih putničkih agencija o suradnji na pokretanju turističkih projekata koji bi se financirali iz fondova Europske unije. Temeljem sporazuma Bjelovarsko-bilogorska županija je uvrštena u program „UPOZNAJ HRVATSKU“ ,  što je okvir  i za buduće projekte.

Kao dragovoljna strukovna udruga UHPA zastupa interese svojih članova i tijesno surađuje s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske na različitim projektima. Ti su projekti usmjereni prije svega na povećanje broja organiziranih dolazaka i noćenja u pred i posezoni, kroz koje je osmišljeno preko 1000 novih turističkih proizvoda za specifične tržišne niše. Upravo je zahvaljujući UHPA-i ova misija turističkih agencija i turoperatora prepoznata kao važan segment turističke politike u Republici Hrvatskoj i uživa značajnu potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.
Turističku ponudu naše županije upotpunjuju brojne crkve, muzeji, kulturno-povijesni spomenici, šumovite gore, brojne rijeke te ribnjaci. Bogata gastronomska ponuda uključuje specijalitete češke i talijanske kuhinje, kvalitetna vina i domaće pivo. Za kontinentalni turizam u našoj županiji, također su  najvažniji segmenti turističke agencije i organizirani dolasci. O tome su s predsjednikom UHPA-e Borisom Žgombom i direktorom Željkom Treznerom i članovima Upravnom odbora razgovarali predstavnici turističkih zajednica i turističkih destinacija Bjelovarsko-bilogorske na radnom sastanku.
Projekt Upoznaj Hrvatsku pokrenut je 2010. godine kao zajednički projekt Ministarstva turizma i Udruge hrvatskih putničkih agencija, a obuhvatio je i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Projektni program Upoznaj Hrvatsku upućuje na konkretne odgovore i rješenja, a da je izvrstan primjer proširenja turističke ponude izvan sezone te promicanja kvalitetnih i održivih turističkih usluga prepoznala je i Europska komisija. Projekt Upoznaj Hrvatsku naveden je kao jedan od dvadeset primjera dobre prakse u razvoju turističke ponude.
      

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a