• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
17

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM ŽUPANIJAMA U ORGANIZACIJII VATROGASTVA

Istaknuto je to na susretu župana Damira Bajsa s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.“Vatrogastvo je zasigurno nešto čime se možemo ponositi.


"Možemo ga istaknuti kao izvrstan primjer drugima, i u svom mandatu činit ću sve da mu dam veći značaj i više materijalnih sredstava.“ - rekao je župan Damir Bajs. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija po broju dobrovoljnih vatrogasnih društava, njihova tradicija se nastavlja, no bitno je osigurati potrebnu opremu za njihovo što efikasnije funkcioniranje. Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice samo je potvrdio županove navode ponovivši da je Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije jedno od najboljih i najorganiziranijih i zbog toga je važna Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Istaknuo je da smo po tradiciji vatrogastva ispred mnogih europskih zemalja, no važno je obnavljati opremu.“Sve je to skupi posao. No, vatrogastvo je, nakon vojske i policije, treća snaga ove države. Stalno radimo i odgovorno možemo reći da smo snaga koja puno može pomoći u elementarnim nepogodama.“ – rekao je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader zahvalivši županu Bajsu na svemu što čini za vatrogastvo.
Na prijamu su bili načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Petrić, zapovjednik VZ BBŽ Željko Jambrek, zamjenik zapovjednika VZ BBŽ i zapovjednik VZ grada Daruvara Zdenko Brandejs i zapovjednik VZ grada Garešnice Tomislav Kunješić.  
Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader bio je visoki je uzvanik redovne izvještajne Skupštine Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije održane u Garešnici.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a