• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
7

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA PARTNER U OBILJEŽAVANJU TJEDNA DOJENJA

Nacionalni tjedan dojenja obilježen je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nizom stručnih predavanja na temu dojenja. Naime, veze koje dijete uspostavlja na početku svog života sa svojom majkom koja ga doji pridonose djetetovoj samostalnosti i emocionalnoj stabilnosti kasnije u životu.

Istraživanja su pokazala kako dojena djeca imaju višu inteligenciju, povećan rast moždane mase, manje su sklona depresijama i psihičkim oboljenjima, te su općenito zdravija od djece koja konzumiraju adaptirano mlijeko – između ostalog moglo se čuti na predavanjima u prostorijama bjelovarske Visoke tehničke školi.
Svoja iskustva na predavanjima iznijele su i majke, jer nikada dovoljno prenošenja informacija i promocije dojenja mišljenja je pedijatrica Marija Čatipović, koordinatorica programa Bjelovarsko-bilogorska županija prijatelj dojenja. Svoju potporu programu dala je i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić koja je posjetila jedno od predavanja i pohvalila inicijativu, ali i provođenje programa „Županija prijatelj dojenja.“
Naime, proglašenjem rodilišta Opće bolnice Bjelovar „Rodilištem prijateljem djece“, višegodišnjim organiziranjem trudničkih tečajeva i radom „Savjetovališta za djecu – prijatelj dojenja“ u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji mr.sc. Marije Čatipović, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji stvoren je dio preduvjeta za stjecanje titule „Županija prijatelj dojenja.“ Kroz proteklo razdoblje u Županiji je odrađeno niz aktivnosti kako bi se došlo do prestižne titule Županije prijatelja dojenja, kao prve takve Županije u Hrvatskoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a