• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
21

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA PRUŽA POMOĆ POPLAVNJENIM PODRUČJIMA

Uz 50 tisuća kuna iz tekuće rezerve proračuna koje je Bjelovarsko-bilogorska županija odmah donirala za stradala područja na istoku Hrvatske, župan Damir Bajs predložio je i pozvao sve gradonačelnike i načelnike da i oni pruže pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

„Na ugroženim i poplavljenim područjima u ovom trenutku pomoć unesrećenima pružaju članovi Hrvatske gorske službe spašavanja s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskih voda. Vatrogasci su spremni i čekaju poziv da se i oni uključe“, izvijestio je župan Damir Bajs prilikom posjeta Gradskom društvu crvenog križa u Bjelovaru. Istaknuo je da se čuo s obojicom kolega župana, i ponudio pomoć. S obzirom na velik problem sa životinjama, od kojih je velik broj stradao, župan Bajs ponudio je pomoć veterinarske službe naše Županije koju su župani prihvatili. Župan Bajs izrazio je zadovoljstvo što su se i Bjelovarsko-bilogorske županije u kratkom roku organizirali, pomažu istoku naše Hrvatske koji u ovom trenutku na žalost broji smrtno stradale, na desetke tisuća onih koji su ostali bez svojih domova, a nastale štete procjenjuju se u milijardama kuna. 
Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Ratimir Blažeković zahvalio je svim građanima koji su doista u velikim količinama u ova dva dana donijeli sve što je u ovom trenutku najpotrebnije stradalima, prije svega konzerviranu hranu, vodu i stvari za osobnu higijenu.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a