Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
20

BJELOVARSKO-BILOGORSKI ŽUPAN DAMIR BAJS PROGLASIO PRIRODNU NEPOGODU ZA PODRUČJE GRADA DARUVARA I OPĆINE SIRAČ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na zahtjev Grada Daruvara i Općine Sirač donio je danas Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane mrazom za područje grada Daruvara i općine Sirač.

Naime, 15. travnja 2020. godine u jutarnjim satima područje grada Daruvara i općine Sirač zahvatio je mraz uzrokovan vrlo niskim jutarnjim temperaturama, čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima, te na pojedinim  povrtlarskim kulturama.

Nakon proglašenja prirodne nepogode sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta.

Obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, a što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda na području Republike Hrvatske, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Republike Hrvatske.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a