• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Ožujak
27

BJELOVARSKO-BILOGORSKI ŽUPAN DAMIR BAJS PROGLASIO PRIRODNU NEPOGODU ZA PODRUČJE GRADOVA ČAZME, GRUBIŠNOG POLJA I GAREŠNICE TE OPĆINA KAPELA I BEREK

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je danas Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog velikih količina snijega i niskih temperatura na području gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnica te općina Kapela i Berek.
BJELOVARSKO-BILOGORSKI ŽUPAN DAMIR BAJS PROGLASIO PRIRODNU NEPOGODU ZA PODRUČJE GRADOVA ČAZME, GRUBIŠNOG POLJA I GAREŠNICE TE OPĆINA KAPELA I BEREK

Naime, u periodu od 23. do 26. ožujka 2020. godine područje gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice te općina Kapela i Berek zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim snježnim padalinama te niskim noćnim i jutarnjim temperaturama. Velike štete od težine snijega nastale na plastenicima te od niskih temperatura na ranim sortama voćaka (šljiva, marelica, trešnja) koje su već krenule sa cvatnjom.

Sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta.

 Obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, a što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda na području Republike Hrvatske, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Republike Hrvatske.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a