• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
23

BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI ODOBRENA ČAK ČETIRI PROJEKTA RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Osnovna škola Nova Rača, Ekonomska i turistička škola Daruvar, te Osnovna škola Velika Pisanica i Općina Velika Pisanica dobili su sredstva za izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom. Sredstva su dobivena iz Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva branitelja RH.

Na javni poziv Ministarstva branitelja pristigla su trideset šest zahtjeva za prilagodbu četrdeset četiri objekta. Odobrenih je osamnaest projekata, od kojih su četiri iz  Bjelovarsko-bilogorske županije. Dva projekta Bjelovarsko-bilogorske županije za rješavanje pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Osnovne škole Nova Rača i Ekonomske i turističke škole Daruvar te dva projekta Općine Velika Pisanica. Dodijeljena sredstva iz Projekta za sva četiri projekta iznose 110 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost radova koji će omogućiti dostupnost korištenja javnih sadržaja osobama s invaliditetom 200 tisuća kuna.
Projekti su predstavljeni medijima, a župan Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo što smo kao županija ponovno među prvima po prijavljenim i po odobrenim sredstvima. „Ministarstvo je istaknulo da je Bjelovarsko-bilogorska županija bila najaktivnija i da je joj je najviše sredstava odobreno, a to je samo potvrda da smo uspjeli stvoriti jedno ozračje u kojemu sredstva tražimo ondje gdje ih ima. Ovo je potvrda, da se može kad se hoće.“- rekao je župan Bajs. Potpisom Ugovora Županija, odnosno Općina Velika Pisanica preuzet će svoj dio obaveza u realizaciji projekata.
Načelnik Velike Pisanice Fredi Pali rekao je kako su s ovim novim ulaganjem nastavili dobru suradnju s Osnovnom školom koju su započeli s dobivenim sredstvima iz Fonda za energetsku učinkovitost. Bez obzira što je Županija osnivač i vlasnik škole, načelnik Pali smatra da se i Općina treba uključiti u unaprjeđenje uvjeta u školama, „Jer to činimo“, kako je rekao „za našu djecu“. Na primjeru Općine Velika Pisanica suradnja općine i osnovne škole pokazala se dobrom praksom, koju će, nada se načelnik Pali, preuzeti njegovi ostale kolege. 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a